Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гримчак просить відсторонити слідчого справи Луценка

П'ятниця, 28 січня 2011, 19:25

Слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури Сергій Войченко порушує конституційні права громадянина Юрія Луценка.

Про це йдеться в зверненні депутата від НУНС Юрія Гримчака до Генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"25 січня 2011 року Юрій Луценко перебував на допиті у слідчого разом із своїм адвокатом Орловим В.В. До оголошення постанови про притягнення як обвинуваченого, Луценко Ю.В. заявив клопотання про необхідність конфіденційного побачення із адвокатом для отримання необхідної юридичної допомоги", - зазначає Гримчак.

"Слідчий ГПУ Войченко відмовив у задоволенні клопотання Луценку, позбавивши таким чином обвинуваченого його Конституційного і законного права на захист", - уточнює депутат.

Гримчак вказує, що таке ж клопотання намагався заявити адвокат Орлов, але слідчий ГПУ Войченко незаконно перешкодив захиснику використати свої права та забезпечити реалізацію права на захист Луценка.

"У той же день, 25 січня, слідчий Войченко у одному із приміщень Генпрокуратури вимагав від Луценка надати покази стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко, які б свідчили про начебто існування якихось "вказівок" міністру внутрішніх справ Луценку щодо святкування незаконних, на думку слідчого, Днів міліції у 2008-2009 роках", - зазначається у документі.

Депутат також нагадав, що ще 14 січня до Войченка було направлено звернення народних депутатів Гримчака та Олеся Донія щодо участі у зазначеній кримінальній справі у якості захисників.

До цього часу відповідь від слідчого на звернення депутатів не надійшла, що є порушенням приписів Кримінально-процесуального кодексу України та закону "Про статус народного депутата України".

У зверненні до генпрокурора Гримчак просить перевірити інформацію щодо незаконних дій, вчинених слідчим в особливо важливих справах ГПУ Войченком 25 січня 2011 року, відсторонити слідчого від провадження у кримінальній справі і притягнути слідчого Войченка до відповідальності згідно чинного законодавства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: