Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: слідчий у справі Гонгадзе сам собі суперечить

Субота, 29 січня 2011, 09:47

Рішення про закриття кримінальної справи проти Олексія Пукача в частині замовного характеру вбивства Георгія Гонгадзе суперечливо за своєю суттю.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко, повідомляє ZN.UA.
 
Вона висловила сподівання, що суд ухвалить рішення скасувати цю постанову в понеділок, 31 січня.

За її словами, очевидний підтекст рішення прокуратури: вивести з кола підозрюваних можливих замовників вбивства. Крім того, замовний характер вбивства передбачає більш жорстке покарання, зазначила адвокат.

"У прокуратурі ж вважають, що Пукач зробив злочин виконуючи "явно злочинний наказ міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка і невстановлених слідством осіб", - йдеться у публікації.

"Слідчий сам собі суперечить, не бачачи замовного характеру цього вбивства. Постанова сама по собі говорить про замовників і дає навіть одне прізвище", - зазначила Теличенко.

За її словами, з початку грудня 2010 року у справі Пукача не проводиться жодних слідчих дій, оскільки підозрюваний знайомиться з матеріалами справи.

"Теличенко висловила жаль, що потерпілій (Мирославі Гонгадзе) в порушення закону не дали ознайомитися з матеріалами справи до того, як вона була передана на ознайомлення Пукачу", - пише видання.

Разом з тим, вона висловила сподівання, що така можливість буде надана пізніше.

За словами адвоката, з початку вересня 2010 року в справі Пукача були допитані дуже багато людей, в тому числі й тих, що займають високі пости, і всі ці матеріали повинні бути у справі.

Як відомо, у понеділок має бути винесено рішення Печерського районного суду Києва за скаргою Теличенко на постанову слідчого Генпрокуратури про закриття кримінальної справи у відношенні Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві Гонгадзе.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: