Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович наполягає, що опозиція - порушники

Понеділок, 31 січня 2011, 09:47

Президент Віктор Янукович наполягає, що розслідування щодо лідерів опозиції здійснюються в рамках боротьби з корупцією та не мають політичного забарвлення.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті The Washington post, відповідаючи на питання, чому уряд розслідує справи проти опозиції..

"Я повністю не погоджуюсь з цим висловлюванням. Це не правда", - сказав він.

"Країна почала широку кампанію проти корупції та порушення закону. Це не вибірковий підхід, який базується на політичних причинах. Ця компанія торкається представників всіх політичних партій", - заявив він.

Як приклад він привів розслідування щодо колишнього спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка.

Говорячи про екс-міністра економіки Богдана Данилишина, він зазначив, що той "має намагатися довести, що він невинуватий замість того, щоб переховуватися і намагатися уникнути відповідальності".

Відповідаючи на питання щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, і чи "планує він її притягнути до суду", Янукович знову повторив, що він особисто "нічого не планує".

"Є закони, кримінальний кодекс України, за яким кожен українець рівний. В якому напрямку розвиватиметься розслідування, важко сказати заздалегідь. Звичайно я хочу побачити докази Тимошенко, що вона невинувата, якщо вона невинувата", - сказав він.

Тим не менше, в тому ж самому інтерв'ю, відповідаючи на питання щодо Тимошенко і інших представників опозиції він сказав: "Ці люди, про яких ви кажете, насправді порушили українські закони".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування