Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РАДА ВІДСУНУЛА ВИБОРИ НА 2012 РІК

Вівторок, 1 лютого 2011, 11:58

Верховна Рада внесла зміни до Конституції у частині призначення дати наступних виборів президента та Верховної Ради.

За відповідне рішення проголосували 310 депутатів. Зокрема, 180 депутатів від Партії регіонів, БЮТ - 7, НУНС - 41, комуністів - 25, Народної партії - 20, позафракційних - 37.

Таким чином, згідно з ухваленими змінами, чергові парламентські вибори відбудуться у жовтні 2012 року, а президентські - у березні 2015 року.

Також встановлюється 5-річний термін повноважень президента України, Верховної Ради, Верховної Ради Криму, депутатів місцевих рад всіх рівнів і сільських, селищних і міських голів.

При цьому передбачається, що чергові вибори президента України проводяться в останню неділю березня п'ятого року його повноважень, у Верховну Раду - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень, місцеві вибори - в останню неділю жовтня п'ятого року повноважень депутатів місцевих рад усіх рівнів і сільських, селищних, міських голів.

До внесення змін, виходячи з норм Конституції 1996 року, чергові парламентські вибори повинні були відбутися 27 березня 2011 року.

Як відомо, 1 жовтня КС визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року (так звана політреформа 2004 року).

Відповідно до Основного закону в редакції 1996 року, Верховна Рада обирається на 4 роки, а президент обирається на 5 років.

Повний список депутатів, які проголосували за внесення змін до Конституції читайте тут.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування