Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ мала час побачити склад злочину в справі Гонгадзе - адвокат

Вівторок, 1 лютого 2011, 21:46

Генпрокуратура досі не визначила чи є склад злочину в діях інших високопосадовців, окрім Юрія Кравченка, на яких вказував Олексій Пукач у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі телеканалу ТВі.

Вона повідомила, що Генпрокуратура вважає, що генерал-лейтенант Пукач вбив Гонгадзе "не на замовлення, а виконуючи злочинний наказ тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка та інших не встановлених слідством осіб".

Теличенко зазначила, що "висновок про злочинний наказ слідство зробило перш за все на основі показів Пукача".

"Якщо довіряти показам Пукача щодо Кравченка, то чому не довіряти показам Пукача щодо інших високо посадовців? Їхні прізвища вже звучали - це не тільки Литвин, фігурує так само Деркач, покійний Фере, Микола Джига та низка інших", - нагадала вона.

"Була постанова, якою слідчий відмовив у порушенні кримінальної справи щодо цих осіб, не побачивши в їхніх діях складу злочину. Цю постанову ГПУ скасувала сама, після того як ми її оскаржили, ще до суду. З того часу вже минуло три місяці. Цих трьох місяців було достатньо для того, щоб принаймні визначитися є чи немає складу злочину у діях цих високо посадовців та порушити проти них кримінальну справу або відмовити в її порушенні", - переконана адвокат.

За словами Теличенко в Кримінальному кодексі не передбачено відповідальності безпосередньо за злочинні накази: "Передбачено відповідальність за конкретні дії… Тобто, щойно слідство констатувало доведеність злочинного наказу, наступний крок - порушення кримінальної справи".

Вона також повідомила, що Тетяна Кравченко, дружина покійного екс-міністра, має намір запросити адвоката для захисту свого покійного чоловіка в судовому процесі.

"Наскільки я знаю вона навіть уже уклала угоду з адвокатом, який готовий надати послуги захисту покійному", - зазначила Теличенко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування