Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко розповів, чому в Україні не хочуть вступати до НАТО

Четвер, 10 лютого 2011, 08:30

Співпраця України з НАТО розвивається, але про вступ країни в альянс ніхто не говорить, заявив віце-прем'єр України Сергій Тігіпко.

Про це він сказав у середу, виступаючи у вечірній передачі новин Естонського телебачення, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на портал Естонського телерадіомовлення.

"Наша співпраця з НАТО розвивається по щорічних програмах, а за останній рік ця співпраця навіть посилилася. Мені здається, тому що до влади прийшли відповідальніші люди, які до цього ставляться серйозніше", - заявив Тігіпко.

"Цю співпрацю ми не збираємося згортати, а навпаки будемо її розвивати, і це подобається військовим, тому що ми бачимо хороші стандарти для збройних сил України", - додав він.

Водночас, Тігіпко зазначив, що "ніхто не говорить про вступ України в НАТО, тому що це рішення не популярне серед населення України".

"Близько 70% людей не хотіли б цього, можливо тому, що це явно погіршить відносини з Росією, а з Росією нам потрібні хороші відносини", - заявив віце-прем'єр.

Він повідомив також, що "цього року ми маємо можливість одержати асоційоване членство в Європейському Союзі, яке міститиме в собі зону вільної торгівлі".

"Це можна назвати останньою сходинкою перед вступом до Європейського Союзу", - додав віце-прем'єр.

Для того, щоб стати повноправним членом союзу, "Україна повинна адаптувати багато законів до європейського законодавства", зазначив Тігіпко.

"У цьому ж році в нас є можливість отримати безвізовий режим з короткострокових поїздок у ЄС", - сказав заступник голови уряду.

Крім того, він не схвалив уведення російської мови як другої державної в Україні, "бо це викличе негативну реакцію на заході України, та й у центрі, у Києві, чого, як мені здається нам зараз точно не треба".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування