Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мубарак заявив, що залишиться до вересня

Четвер, 10 лютого 2011, 22:11

Президент Єгипту Хосні Мубарак запевнив, що він буде залишатися на своєму посту до завершення президентських виборів у вересні.

Про це він заявив у четвер увечері в своєму виступі по національному телебаченню, повідомляє ВВС.

"Я висловлюю зобов'язання вести і захищати Конституцію і людей, і передати владу тому, хто буде обраний у вересні наступного року на вільних і прозорих виборах", - сказав Мубарак.

Президент також повідомив, що він делегує свої повноваження віце-президенту Омару Сулейману і оголосив про поправку з шести статей у Конституції.

Він також заявив, що він буде ігнорувати "диктат з-за кордону".

"Я не можу погодитися на продиктовані замовлення з боку, незалежно від того, що це за джерело", - цитує Мубарака Аl Jazeera.

Під час промови президента, протестувальники в площі Тахрір в центрі Каїра, у відповідь помахали взуттям демонструючи незгоду з промовою Мубарака, повідомляє Аl Аrabiya.

Як відомо, напередодні промови Мубарака, тисячі єгиптян знову зібралися в центрі Каїра закликати його піти у відставку.

Мубарак раніше вже заявляв, що залишить свою посаду тільки після президентських виборів, які повинні відбутися у вересні.

Переговори між урядом та опозиційними групами домоглися незначного прогресу, з протестуючими, які розчарувалися в планах реформ висунутих урядом Мубарака.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: