В Європі чиновникам заборонять відпочивати на яхтах олігархів

П'ятниця, 11 лютого 2011, 10:59

Членам Єврокомісії заборонять проводити відпустку на яхтах олігархів та на літаках диктаторів.

Про це йдеться в новому "кодексі поведінки", який розкрили в Єврокомісії в четвер, повідомляє EUobserver.com.

Згідно з новим кодексом, члени ЄК більше не можуть "користатися гостинністю за виключенням випадків, коли це обумовлено дипломатичним етикетом".

Як відомо, цього тижня у Франції розгорівся скандал. Міністр закордонних справ Франції та прем'єр були викриті у тому, що їхні відпустки у Тунісі та Єгипті оплачували президенти цих країн.

Так Французький прем'єр Франсуа Фійон насолоджувався відпочинком за кошти єгипетського президента Хосні Мубарака. До переліку наданих французькому політику послуг належав також круїз Нілом і переліт.

Міністр закордонних справ Мішель Айо-Марі провела різдвяні канікули разом зі своїм супутником життя у Тунісі. Там вона користувалася літаком одного з бізнесменів, котрий був прибічником усунутого від влади президента цієї країни Бен Алі.

Повернувшись додому, вона пропонувала Бен Алі надіслати французьких поліцейських до Тунісу, коли там відбувалися демонстрації, повідомляють французькі ЗМІ.

У 2005 році голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу довелося виправдовуватися перед Європарламентом за те, що в серпні 2004 році він разом з дружиною відпочивав на яхті власника однієї з найбільших грецьких банківсько-нафтової груп мільярдера Спіроса Талсіса.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування