Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ДАІ закликають водіїв скаржитися по SMS на невідомі номери

Понеділок, 14 лютого 2011, 10:02

Регіональні управління Державтоінспекції почали прийом SMS-повідомлень на спеціальні номери мобільних телефонів зі скаргами від водіїв на дії співробітників ДАІ.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на прес-службу департаменту ДАІ МВС.

Ці номери створюються на доручення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова у зв'язку з тим, що багато громадян не можуть додзвонитися на телефони довіри ДАІ.

"На виконання доручення був відведений тижневий строк", - відзначили в прес-службі.

У SMS водії можуть відправляти не тільки скарги на дії автоінспекторів, але й повідомлення про помічені порушення правил дорожнього руху або конфліктних ситуацій на дорозі, прохання про термінову допомогу, а також власні пропозиції з поліпшення роботи ДАІ.

Прийняті SMS будуть автоматично дублюватися на комп'ютери чергових частин і керівників управлінь, які повинні будуть відповідно відреагувати на них.

У той же час, у повідомленні не уточнюється, на які саме спеціальні номери треба відправляти SMS зі скаргами.

Учасники громадського проекту "Дорожній контроль", що відстоює права водіїв у взаєминах зі співробітниками ДАІ, вважають, що подача скарг SMS-повідомленнями дистанціює водіїв від адресата.

"Коли ми скаржилися на інспекторів ДАІ телефоном, нам нерідко відмовлялися вірити, а після, побачивши знайомий номер, не відповідали на дзвінки. SMS тільки допоможе реагувати на скарги вибірково", – пояснив прес-секретар проекту Єгор Воробйов. Олександр Зворский.

Нагадаємо, акція з прийому повідомлень зі скаргами на співробітників ДАІ – "Не будь байдужим!" – проводилася департаментом ДАІ в Україні в 2009 році.

Її метою були поліпшення якості роботи співробітників ДАІ, посилення "прозорості" діяльності ДАІ, а також налагодження партнерських відносин з усіма учасниками дорожнього руху.

У той же час тоді, акція охоплювала тільки підрозділи ДАІ міста Києва і їх регістраційно-екзаменаційні й діагностичні станції.

Тепер же скарги по SMS від водіїв приймають у всіх регіональних управліннях ДАЇ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: