Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: ГПУ погрозами змушувала свідків давати неправдиві свідчення

Понеділок, 14 лютого 2011, 13:21

Екс-голова МВС Юрій Луценко заявляє, що слідчі Генпрокуратури погрозами змушували свідків давати свідчення проти нього.

"У мене є заяви свідків, яких ГПУ під погрозами звільнити з роботи змушувала давати неправдиві свідчення", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Тільки такими методами 1937 року можна пояснити ключові свідчення одного з моїх замів. На першому допиті він заявляв, що дізнався про проблему стажу водія з преси. Потім згадав, що саме він отримав рішення Кабміну "дозволити зарахувати стаж як виняток", - сказав Луценко.

Він зазначив, що "і аналогічні звернення з приводу стажу, і відповідні рішення Кабміну були неодноразово й до, і після Приступлюка".

"Цей же заступник організував кадрову комісію по Приступлюку, яка колегіально прийняла позитивне рішення й ухвалила "оголосити цей висновок наказом по МВС". Але трохи пізніше генерал уже згадує, що саме такого-то числа в такому-то кабінеті він нібито одержав від Луценка таку-то усну вказівку з цього приводу", - додав екс-міністр.

Коментуючи розслідування щодо святкування Дня міліції й справи про отруєння Віктора Ющенка, Луценко сказав:

"ГоловКРУ в грудні 2009 року нічого незаконного в проведенні офіційних заходів МВС не побачило. Але влада помінялася, була призначена нова перевірка - і порушення знайшлися!".

"Щодо мого підпису про затвердження продовження терміну оперативно-розшукової діяльності по фігуранту в справі про отруєння Ющенка. На очній ставці ініціатор продовження не дає необхідні слідству свідчення про те, що документ нібито був виготовлений після мого виходу в відпустку. А отже, обвинувачення Луценка в затвердженні документа заднім числом розсипається. Та ще й експертиза підтверджує, що дата поставлена не мною. Що робити? Правильно, заарештувати нетямущого міліціонера, щоб отримати потрібні свідчення. Країна має таланти!", - заявив він.

Луценко підкреслив, що "помилкові, у тому числі незаконні, дії - не обов'язково злочинні - для цього потрібно встановити злочинний намір і користь".

"Саме цього й немає в моїх діях. Помилка кадровиків, напевно, є. Але якщо підпис міністра під завізованими всіма службами, колегіально ухваленими рішеннями вважати злочином, що тягне на 12 років в'язниці, то в когось негаразд із головою", - сказав він.

"А з огляду на геніальне формулювання обвинувачення: "У перiод з 4 лютого по 12 лютого 2005 року в невстановленому слiдством мiсцi Луценко розробив злочинний план заволодiння бюджетними коштами, ознайомив з ним Приступлюка, на що останнiй погодився ", то й взагалі напрошується діагноз важкого політичного загострення функцій досудового слідства ГПУ", - додав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: