Заарештовані націоналісти на камери сказали, що їх не катували

Середа, 16 лютого 2011, 18:58

Дев'ять членів націоналістичних організацій, що перебувають в Запорізькому слідчому ізоляторі, заперечують, що піддавалися тортурам.

Про це вони заявили в присутності журналістів українських ЗМІ і телеканалів представникам прокуратури Запорізької області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На бесіду з прокурором були запрошені всі 9 затриманих - членів організації "Тризуб" і "Свобода".

На запитання представника прокуратури, чи застосовувалися до них недозволені методи фізичного впливу в СІЗО, 8 затриманих відповіли негативно, підкресливши, що в СІЗО ніяким тортурам їх не піддавали, і ніяких тілесних ушкоджень вони не мають.

Заперечував застосування тортур в СІЗО і "тризубівець" Філіп Таран, про факти тортур якого в СІЗО заявляли ряд організацій.

Відмовився відповідати на запитання прокурора затриманий Роман Хмара. Представник наглядового органу зазначив, що "це його право".

Медична маска була надіта на затриманого Руслана Вишнюка, який під час бесіди з прокурором повідомив, що медики слідчого ізолятора виявили у нього туберкульоз. Лікар СІЗО підтвердив цю інформацію.

Єдиною скаргою деяких затриманих була відсутність гарного освітлення в камері, "що заважає читанню".

"З'явилися різного роду повідомлення, що в Запорізькому слідчому ізоляторі застосовуються тортури до цих затриманих. Ви сьогодні були свідками того, що ніякого тиску, принаймні, правоохоронних органів під час перебування цих осіб у СІЗО, а всі вони тут перебувають з кінця січня цього року, на них не виявлялися", - заявив старший прокурор прокуратури Запорізької області Андрій Мєшков.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області, "у відношенні кожного з заарештованих протягом часу утримання під вартою Генпрокуратурою і прокуратурою в Запорізькій області було проведено близько 20 перевірок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: