Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак знає, що ЄДАПСу готують конкурента: "Янукович не буде панькатися"

Четвер, 17 лютого 2011, 12:43

В Україні ведеться боротьба за право виробництва біометричних паспортів, введення яких потрібне для лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

Цю інформацію підтвердив газеті "Комерсант-Україна" народний депутат від Партії регіонів Василь Грицак, якого пов’язують із консорціумом ЄДАПС – монополістом у сфері виготовлення ідентифікаційних документів.

За словами Грицака, на даний час лобіюється схема створення нового підприємства, яке буде виготовляти бланки самостійно.

"Йдеться про закупівлю обладнання на суму 150 млн євро. Я знаю всю злочинну схему, яку відпрацьовують деякі чиновники в МЗС та інших відомствах", - сказав депутат.

"Але ці люди не врахували одного - того, що Віктор Федорович (Янукович) не буде панькатися, і хтось сяде до в'язниці... Скільки б вони не витратили бюджетних грошей, в остаточному підсумку цим питанням буде займатися Генеральна прокуратура, якій дасть вказівку президент", - заявив Грицак.

При цьому він заперечує свою причетність до консорціуму ЄДАПС і просить називати його "депутатом, який підтримує технології, що використовує ЄДАПС".

Грицак упевнений, що участь консорціуму в схемі виробництва бланків біометричних паспортів не призведе до їх суттєвого подорожчання.

"Сьогодні виробник віддає бланки закордонних паспортів за 10 євро. Я не знаю, якою буде точна вартість біометричних паспортів, але думаю, що виробник буде віддавати їх приблизно за 30 євро", - зазначив "регіонал".

Введення біометричних документів - одна з принципових вимог ЄС на шляху до лібералізації Євросоюзом візового режиму для України.

"Скористатися безвізовим режимом зможуть не всі громадяни, а тільки ті, хто змінить паспорт на біометричний", - зазначає керівник громадської організації "Європа без бар'єрів" Ірина Сушко.

Схема заміни документів поки не затверджена. Найбільше імовірно, що громадяни будуть оформлювати їх за бажанням. "Ті, хто не збирається їздити до ЄС, можуть використовувати старі "червоні" і "сині" паспорти", - зазначила людина, причетна до підготовки Нацплану з виконання ПД з лібералізації Євросоюзом візового режиму для України.

Цей документ президент повинен затвердити в найближчі дні. 16 лютого завершилося міжвідомче узгодження його проекту. 36-сторінковий документ ураховує заяви Віктора Януковича про те, що Україна незабаром завершить виконання плану дій.

Автори національного плану визнають, що виконання деяких вимог ЄС не обмежується 2011 роком. Деякі держпрограми розраховані до 2015 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
Усі новини...