Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді хочуть розібратися з голосуванням над океаном

Середа, 2 лютого 2011, 11:49

У Верховній Раді буде створена комісія для виявлення обставин голосування депутатом Володимиром Ар'євим в момент його відсутності в сесійній залі.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко на брифінгу у середу.

"Стосовно Ар'єва ми мали розмову з головою Верховної Ради і першим заступником - буде створена така комісія і, очевидно, треба з'ясувати ситуацію стосовно цього прецеденту", - сказав він.

"Може дві картки є, може три. Це неприємна історія, треба з'ясувати, хто винен в цій історії, чи фракція, бо, часом, як ви знаєте, буває, що якщо депутата немає, то у фракції хтось керує картками, чи винен апарат Верховної Ради, чи винен Ар'єв", - зазначив Томенко.

"Я не знаю, хто винен, але ми повинні розібратися з карткою, яка нібито голосувала з літака, який знаходився над океаном", - заявив віце-спікер.

За словами Томенка, він завжди виступав за врегулювання процедури електронної системи голосування депутатами.

"Проблема не тільки з Америкою. У нас існує погана традиція - голосувати картками. І я веду цю боротьбу, хоча вона й поки безуспішна, стосовно прогульників і тих, хто фізично відсутній. Треба це щоденно робити, реєструвати письмово депутатів, і у тих, хто письмово не зареєстрований, картки забирати", - сказав він.

Як відомо, депутат від НУНС Володимир Ар'єв заявив про фальсифікацію голосування за внесення змін до Конституцію, згідно з якими наступні парламентські вибори відбудуться у 2012 році.

Ар'єв повідомив, що його голос значиться зарахованим за це рішення, хоча його картка перебуває з ним у США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування