Суд знову відклав справу екс-керівника Міноборони

Середа, 23 лютого 2011, 12:15

Печерський райсуд Києва переніс попереднє слухання справи за обвинуваченням колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка на 3 березня.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", рішення про перенесення попереднього засідання суд увалив у зв'язку з неможливістю доставки на засідання в середу самого підсудного.

Очікується, що попереднє слухання відбудеться о 10.30 3 березня.

Як відомо, 20 серпня 2010 року Генпрокуратура порушила проти Іващенка кримінальну справу за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою чи службовим становищем).

Обвинувачуваний у листопаді 2009 року, обіймаючи посаду тимчасового виконувача обов’язки голови Міноборони, підписав складений керівником санації "Феодосійського судномеханічного заводу" план санації. Цим документом передбачена реалізація державного майна, у тому числі трьох причалів, бомбосховища й будівлі, яка забезпечувала розміщення і зберігання мобілізаційних матеріальних резервів.

Наприкінці січня заступник генпрокурора Анатолій Пришко затвердив обвинувачувальний вирок у кримінальній справі за обвинуваченням Іващенка й керівника санації ДП Міністерства оборони "Феодосійський судномеханічний завод" Сергія Міхеєва.

На засіданні суду 14 лютого Іващенко не був присутній і його захист заявив клопотання про обов’язкову доставку Іващенка до суду для участі в попередньому слуханні.

Суд задовольнив це клопотання і відклав попередні слухання до 23 лютого, призначивши їх на 10.30. Із клопотанням про необхідність присутності на судовому засіданні звернувся через адвоката сам Іващенко.

На засіданні начальник відділу підтримки державних обвинувачень Генпрокуратури Федір Коваль заявив про відсутність підстав для закриття справи й підкреслив, що розгляд справи в суді можливо, бо немає жодних порушень кримінально-процесуального законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування