Литвин хоче написати правила гри до її початку

Вівторок, 8 лютого 2011, 14:06

Спікер Володимир Литвин вважає, що новий закон про парламентські вибори має бути ухвалений до жовтня поточного року.

Про це він сказав на прес-конференції, перебуваючи з робочою поїздкою у Житомирській області.

За словами Литвина, закон "треба ухвалити за рік до виборів (вибори до Верховної Ради мають відбутися у жовтні 2012 року)". Він додав, що ухвалення даного закону може відбутися "або наприкінці цієї сесії, або на початку нової сесії".

При цьому Литвин наголосив, що це необхідно зробити саме у такі терміни, оскільки потім "будуть інші питання, проблеми і буде вже не до закону".

Водночас він підкреслив, що не потрібно "демонструвати ударні темпи".

За словами спікера, "декілька моментів матимуть дискутивний характер – виборча система, формування виборчих комісій, а також необхідно зробити все, щоб не було можливості зняття чи то політичної партії, чи окремих осіб з балотування".

Як заявив Литвин, до ухвалення закону має бути "прозорий підхід", і це "дозволить нам усім заспокоїтись і планово працювати".

Говорячи про терміни ухвалення закону, він сказав: "Інтригу до початку виборчої кампанії ніхто не буде тримати".

За його словами, і позиція президента, і європейські інституції спонукають Україну, щоб "правила гри були визначені до початку гри".

Литвин підкреслив, що під час підготовки законопроекту про вибори мають бути враховані як напрацювання робочої групи, яка створена у парламенті, так і висновки Венеціанської комісії по законопроекту, який був опрацьований раніше.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: