Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці не хочуть кучмівску Конституцію

Четвер, 10 березня 2011, 14:33

Більшість українців не підтримують повернення до Конституції 1996 року й висловлюються за зміну виборчої системи.

Про це свідчать дані опитування, проведеного Лабораторією законодавчих ініціатив і компанією TNS в Україні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На питання "Чи підтримуєте ви розширення повноважень президента України й обмеження повноважень Верховної Ради у зв'язку з поновленням дії Конституції 1996 року?" 63,3% опитаних відповіли "ні".

При цьому 36,5% респондентів підтримали посилення президентської влади.

Згідно з даними дослідження, більшість українців вважають, що існуючу систему виборів у Верховну Раду - пропорційну систему із закритими списками - необхідно змінювати.

Майже половина опитаних (48,9%) висловилися проти введення змішаної системи на парламентських виборах. При цьому вони визнали, що пропорційну систему із закритими списками необхідно змінити.

В той же час, 27,6% опитаних виступили за те, щоб наступні вибори в парламент проходили за змішаною виборчою системою, як і останні місцеві вибори.

Тільки 22,5% респондентів висловилися за те, щоб обирати депутатів у Верховну Раду на наступних парламентських виборах за тою ж системою, що й на двох попередніх парламентських виборах.

Опитування було проведене 2-10 лютого 2011 року.

У ході дослідження було опитано 1,2 тисяча респондентів віком від 16 до 75 років у більш ніж 80 населених пунктах всіх типів в усіх регіонах України.

Математична похибка вибірки становить 3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування