Податківцям заборонили перевіряти "спрощенців", "єдинщиків" і сумлінних

Вівторок, 15 березня 2011, 13:52

У вівторок, 15 березня, розпочинається автоматичне повернення податку на додану вартість.

Про це говорили президент Віктор Янукович та голова Державної податкової служби Віталій Захарченко на зустрічі у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

Автоматичне повернення здійснюватиме спеціально розроблена комп’ютерна програма.

Керівник ДПС не виключив, що у скептиків виникатиме чимало питань щодо повернення ПДВ.

"В країні є люди, які не вірять, що це реально. Але процес розпочався, і ми приблизно півмільярда гривень віддамо в перший транш автоматичного відшкодування ПДВ", - сказав він. 

Водночас, Захарченко зазначив, що термін переходу на повний режим автоматичного відшкодування ПДВ, вочевидь, більше залежить не від податківців, а від прозорості роботи безпосередньо підприємців. Адже комп’ютерна програма, що здійснює відбір тих, хто має право на  автоматичне відшкодування ПДВ, працює без втручання людини.

Крім того, голова Державної податкової служби після зустрічі з президентом заборонив відмовляти підприємцям у прийнятті податкової звітності. Факти відмови в прийнятті мали місце і значно ускладнювали життя малому та середньому бізнесу, зазначається в повідомленні.

Крім того, Захарченко після зустрічі з Януковичем дав установку: "До липня жоден податківець не має права перевіряти жодного підприємця, який зареєстрований як фізична особа".

Заборонено також перевіряти "спрощенців", "єдинщиків" та інших сумлінних платників податку середнього та малого бізнесу.

За словами Захарченка, у березні ДПС зменшила кількість перевірок на 32%, а в другому кварталі 2011 року порівняно з аналогічним періодом 2010 року їх стане менше на 50%.

Керівник ДПС також додав, що ті перевірки, які сьогодні здійснюються, стають ефективнішими завдяки більш ретельній підготовці до них податківців.

Серед комплексу заходів, спрямованих на полегшення ведення бізнесу в Україні, передбачено також запровадження електронного сервісу для всіх платників податків, додав Захарченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News