Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: Генпрокуратура покриває злочин Януковича й Азарова

Середа, 16 березня 2011, 12:33

Юлія Тимошенко вимагає від генпрокурора порушити кримінальну справу проти урядовців за фальсифікацію показника інфляції та невиконання зобов’язань з індексації соцвиплат.

Про це вона заявила перед відвідуванням Генеральної прокуратури у середу, 16 березня, повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Індекс споживчих цін – це, власне, індекс інфляції в середньому за 2010 рік – склав 42,3%. У той час, коли влада показує 9% за 2010 рік. Це жорстка фальсифікація", - сказала екс-прем’єр.

За її словами, з урахуванням такого рівня інфляції мінімальна заробітна плата з 1 січня 2011 року повинна була становити 1236 гривень, а мінімальна пенсія – 989 гривень.

"Те, що сьогодні люди недоотримали гроші, - це є фактично зроблений злочин, тому що уряди, які працювали до уряду Азарова-Януковича, завжди такі індексації робили. Ніколи цей закон не ігнорувався", - наголосила Тимошенко.

"Я сьогодні хочу запитати, чи передали моє звернення про скоєння злочину генеральному прокурору, і хто з них буде відповідати за те, що вони зараз покривають невиплату людям реальної пенсії і заробітних плат згідно з показником інфляції, хто буде відповідати за те, що Генеральна прокуратура сьогодні покриває цей злочин", - заявила вона.

Тимошенко також переконана, що у разі нереагування на цей злочин уряду Азарова генпрокурор Віктор Пшонка також має бути притягнений до кримінальної відповідальності.

"Я думаю, що Пшонка, який таким чином захищає Януковича і Азарова, і таким чином дає можливість забрати у людей їх законні гроші, Пшонка так само буде відповідати. Не тільки Янукович і Азаров", - заявила лідер "Батьківщини".

"Я хочу, щоб вони подумали: влада досить швидко завершиться, а за те, що вони сьогодні роблять в Україні, їм доведеться досить серйозно відповідати перед законом і людьми", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: