Лукашенко таки приїде на чорнобильські заходи

Субота, 19 березня 2011, 15:12

Президент Бiлорусi Олександр Лукашенко має намiр взяти участь у заходах з нагоди 25-ї рiчницi чорнобильської катастрофи, що вiдбудуться у квiтнi в Києвi.

Про це повiдомив агентству "Iнтерфакс-Захiд" у суботу посол Бiлорусi в Українi Валентин Величко, коментуючи заяву голови адмiнiстрацiї українського президента Сергiя Льовочкiна про те, що Бiлорусь на мiжнароднiй конференцiї в Києвi представлятиме прем'єр-мiнiстр.

"У нас є офiцiйне запрошення української сторони на iм'я нашого президента, i Олександр Лукашенко має намiр особисто взяти участь у цих заходах", - зазначив дипломат. За його словами, "наразi триває ретельна пiдготовка до них".

"Як менi вiдомо, президент України Вiктор Янукович пiд час зустрiчi з главою бiлоруської держави в рамках самiту ОБСЄ в Астанi також особисто запросив його вiдвiдати Київ i взяти участь в чорнобильських заходах", - додав посол Бiлорусi в Українi.

У квiтнi в Києвi вiдбудуться самiт з питань безпечного та iнновацiйного використання ядерної енергiї, а також мiжнародна конференцiя "25 рокiв чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього".

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу висловив готовність взяти участь у чорнобильській конференції в Києві 20-22 квітня в разі відсутності там президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Українська сторона повідомила, що Білорусь представлятиме прем’єр-міністр. Після цього Баррозу підтвердив свою участь у саміті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News