Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Франція розпочала операцію проти Каддафі

Субота, 19 березня 2011, 18:10

ВПС Франції приступили до проведення військової операції в небі над Лівією для запобігання авіаударів військ Каддафі проти позицій повстанців у місті Бенгазі.

Про це заявив президент Франції Ніколя Саркозі після закінчення зустрічі лідерів Євросоюзу і Ліги арабських держав у Парижі, повідомляє Радіо Свобода.

Він додав, що "додаткові французькі літаки готові атакувати лівійську бронетехніку, яка буде загрожувати цивільному населенню".

Саркозі закликав Муаммара Каддафі до "негайного і безумовного" підпорядкування резолюції ООН, щоб уникнути "найгіршого розвитку подій".

Водночас, перший удар французьких ВПС по силах Каддафі відбувся о 18:45 за київським часом, повідомив "5 канал".

У паризькому саміті взяли участь 22 глави держав. Крім глав європейських країн, на саміті були присутні міністри закордонних справ ряду арабських держав: Катару, Об'єднаних Арабських Еміратів, Марокко, Йорданії, Іраку. США були представлені держсекретарем Хілларі Клінтон. ООН представляв генеральний секретар організації Пан Гі Мун.

Як повідомлялося, минулого четверга Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, що передбачає закриття повітряного простору над Лівією для припинення авіаобстрілів мирного населення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: