Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишні посли рекомендують Януковичу зробити вибір

Середа, 2 березня 2011, 11:41

Президенту Віктору Януковичу потрібно підсилити демократичні інституції та змінити свій курс.

Про це пишуть колишні посли США в Україні Стівен Пайфер та Уільям Тейлор у своїй статті "Перший рік Януковича", опублікованій у газеті "The New York Times".

На думку послів, складається враження, що Європа та США вважають, що Україна відвернулася від демократії європейського типу.

Це матиме значущий вплив на зовнішню політику Києва, вважають колишні посли.

Якщо Янукович ставить на меті євроінтеграцію, його дії всередині країни роблять досягнення цієї мети складнішим.

В статті нагадується, що Європа наразі не має ентузіазму приймати нових членів до ЄС. "До того ж європейці бачать, що Київ наближається до більш автократичної моделі управління. А це спрощує Європі можливість проігнорувати бажання України інтегруватися", - зазначають автори.

"Тож президент Янукович постає перед вибором. Він може дозволити продовження своєї політики та спостерігати, як шанси на євроінтеграцію зменшуються. Або він може посилити демократичні інституції, які, до речі, дозволи йому отримати посаду минулого року – та відновити позитив у відносинах між Україною та Європою", - вважають Пайфер та Тейлор.

"Європейським і американським офіційним особам варто роз'яснити Януковичу - відкритим текстом, щоб нюанси не були перекручені - що політика його адміністрації виглядає як регрес демократії", а також що цей курс розчарує доброзичливців в усьому світі й відштовхне Європу", вважають Тейлор та Пайфер.

Українська правда



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування