Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ виграв суд в угорців

Понеділок, 21 березня 2011, 11:55

"Росукренерго" виграла в міжнародному арбітражному суді позов про взаєморозрахунки з угорським "Емфесом".

 17 березня Арбітражний суд Торговельної палати в Стокгольмі виніс остаточне рішення в суперечці про взаєморозрахунки між "Росукренерго" (РУЕ) і "Емфесом".

У результаті суд задовольнив усі вимоги РУЕ і зажадав від "Емфеса" виплатити 421 млн. доларів і відповідні відсотки за газ, поставлений у 2008-2009 р., комерційний кредит у сумі 106 млн. доларів, а також відшкодувати судові витрати РУЕ в сумі 3,4 млн. фунтів.

При цьому всі зустрічні позови "Емфеса" були судом відхилені.

Коментуючи заключне рішення і зауваження арбітрів, керуючий директор Групи компаній Group DF Роберт Шетлер-Джонс сказав: "Судовий розгляд і рішення шановних членів Міжнародного арбітражного суду являють собою рішучий осуд обставин шахрайського продажу "Емфеса" фірмі "Росгаз" і ролі Гоці в цьому злочині".

"Суд просто відмовився вірити Гоці, прямо спростував його свідчення і відхилив запропоновану ним версію подій. Я сподіваюся, що угорська влада врахує думку Міжнародного арбітражного суду і нарешті негайно і належним чином вирішить це питання, що підриває довіру до Угорщини, як у плані енергетичної безпеки, так і безпеки іноземних інвестицій у цю країну", - заявив Шелтер-Джонс.

Компанія "Centragas Holding AG" , що входить до складу Group DF володіє 50% фірми РУЕ, у якій її партнером є "Газпром".

100%-а дочірня компанія Group DF кіпрська "Мабофі" уже довгий час заперечує здійснену Гоці шахрайську продаж її власності в "Емфесі" фірмі "Росгаз" за 1 долар, говориться в прес-релізі Group DF.

17 листопада 2010 року Верховний суд Угорщини підтвердив, що національний регулятор енергетики Угорський Енергетичний Офіс (ВЭО), діяв незаконно, схваливши в квітні 2009 року продаж "Емфеса" фірмі "Росгаз".

ВЕО призупинив з 13 січня 2011 року ліцензію "Емфеса" на торгівлю газом на період 90 днів. У встановлений законом термін до 16 березня 2011 р. компанія не звернулася до регулятора з проханням про повернення ліцензії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: