Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Хорошковського кажуть, що Ізраїль не просив їх викрадати палестинця

Вівторок, 22 березня 2011, 12:58

Служба безпеки України виключає кримінальний слід в історії зникнення громадянина Палестини Дірара Абусісі з території України та його транспортування в Ізраїль.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови СБУ Володимир Рокитський

"На сьогодні в СБУ немає даних, як він залишив територію України. Ми знаємо, що він в Ізраїлі і виключаємо будь-який кримінальний слід. Людина жива. Щодо інших питань ми будемо працювати", - сказав він.

Рокитський повідомив, що напередодні ввечері особисто розглядав заяву дружини щодо зникнення її чоловіка з території України.

Відповідаючи на запитання про те, чи зверталися до СБУ iзраїльськi спецслужби з проханням затримати цього громадянина, Рокитський сказав:

"Жодна спецслужба про допомогу в затриманнi, проведеннi якоїсь операцiї до Служби безпеки України не звертається, тому що наше законодавство не передбачає будь-якої такої допомоги".

"Служба безпеки України операцiй iз затримання цього громадянина не проводила й не надавала допомоги", - запевнив перший заступник глави СБУ.

Як відомо, у понеділок Ізраїль підтвердив, що Абусісі знаходиться на території країни у тюрмі. Його підозрюють у загрозі державі Ізраїль.

Як відомо, Абусісі зник з потяга Харків-Київ 18 лютого. 19 лютого він вже перебував у ізраїльській тюрмі.

Його дружина Вероніка заявила, що має намір подати до Європейського суду з прав людини на Україну, Ізраїль і Палестину.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування