Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Лівела" заробила кілька мільярдів, і зникла з парою квіткових вазонів

П'ятниця, 25 березня 2011, 12:07

Компанія "Лівела" заощадила на несплаті податків три мільярди гривень.

Про це пише у свіжому номері Кореспондент.

"За скромними дверима в тиші затишного офісу в Полтаві зовсім недавно робилися великі гроші. Тут маловідомий імпортер палива українська компанія Лівела, за якою уряд, який зазвичай не знає жалю до підприємців, раптом зберіг право не платити ні мита, ні акцизний збір, за друге півріччя 2010 року заробила кілька мільярдів гривень", відзначає видання.

"Перерахувавши гроші, співробітники Лівели залишили провінційний офіс. "Тихий колектив, заздалегідь розплатилися, а потім забрали пару вазонів і спокійно з'їхали", - згадує про своїх орендарів Тетяна Лебедєва, адміністратор офісного центру на Першотравневому проспекті, 19. Куди виїхали – невідомо", - йдеться в матеріалі.

Як пише видання, сьогодні компанія Лівела, про яку відомо лише те, що в неї є кілька квіткових вазонів, контролює п'яту частину всього українського ринку нафтопродуктів, що, за даними консалтингової компанії UРЕСО, оцінюється більш ніж у 80 млрд грн. на рік.

Як відомо, парламентська опозиція зажадала створити слідчу комісію, щоб розслідувати скандальну справу про небачену щедрість чиновників. Антимонопольний комітет України (АМКУ) також погрожує "Лівелі" судом.

Говорячи про Лівелу, співрозмовники Кореспондента незмінно згадують народного депутата від Партії регіонів Володимира Зубика. На їхню думку, саме він має безпосереднє відношення до роботи безподаткових імпортерів. Сам Зубик категорично заперечує свою причетність до паливного бізнесу, уточнюючи, що останній раз імпортував бензин вісім років тому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...