Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко попросив ЄС допомагати не лише ідеями

Неділя, 27 березня 2011, 17:10

Україна хотіла б, щоб Європейський Союз збільшив фінансування для проведення реформ, необхідних у процесі євроінтеграції.

Про це в суботу ввечері заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, виступаючи у рамках Брюссельського форуму на засіданні, присвяченому Європейській політиці сусідства, передає УНІАН.

"Ми зараз перебуваємо у процесі модернізації країни. Програма реформ, яка відповідає цінностям і стандартам Європи, є пріоритетом для уряду, і це - непростий процес. Ми бачимо необхідність підтримки в цьому", - сказав він.

За словами Грищенка, у попередніх хвилях розширення країни, що отримали від Евросюзу статус кандидата, одержували фінансову допомогу в розмірі близько 30 євро на одного жителя, тоді як Україна одержує лише 3 євро.

Зазначивши, що українська влада розуміє, що "поїзд з винятковими квитками вже пішов", Грищенко заявив, що "Східне партнерство" повинне наповнюватися не лише ідеями.

За його словами, якщо "Східне партнерство" "живитиметься виключно ідеями, якими б благородними вони не були", Україна не вважатиме його корисним для досягнення своєї мети – членства в ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: