Адвокат удови Кравченка просить допустити його до справи Гонгадзе

П'ятниця, 4 березня 2011, 08:38

Адвокат удови Юрія Кравченко Тетяни проситиме Генпрокуратуру допустити його в якості захисника Кравченка до справи про вбивство Георгія Гонгадзе.

Про це адвокат удови Олексій Сливинський сказав газеті "Сегодня".

Він уже звертався до ГПУ з клопотанням допустити його в якості захисника Кравченка до справи про вбивство Гонгадзе, але отримав відмову, бо померлим мати адвоката не належить.

"Виходить юридична колізія. Обвинувачувати покійного в тому, що він віддав злочинний наказ Олексію Пукачу вбити Георгія Гонгадзе, - можна. А надати йому право на захист - ні. Це суперечить загальнолюдським законам!", - заявив Сливинський.

"Коли матеріали справи Гонгадзе будуть передані з ГПУ до суду, я буду знову просити допустити мене до участі в процесі. Інакше, я не розумію, як суд буде розглядати цю справу. Адже, за законом, інтереси Юрія Кравченка (навіть якщо він помер) хтось повинен представляти!", - додав адвокат.

Удова Юрія Кравченко Тетяна просила Генпрокуратуру порушити справу у відношенні покійного екс-голови МВС, щоб довести, що він не винен, але не ясно, чи порушена вона.

"Є неофіційна інформація про те, що ГПУ задовольнила прохання Тетяни Кравченко й усе ж таки порушила кримінальну справу проти Юрія Федоровича. Але постанови про порушення цієї справи ми не бачили й стверджувати, що вона існує, не можемо", - сказав Сливинський.

Втім, він вважає, що визнати Юрія Кравченка винним суд, швидше за все, не зможе.

"Відповідно до закону, ніхто не може бути обвинувачений у здійсненні злочину без вироку суду, а винести вирок у відношенні померлого суду не може", - пояснив адвокат.

4 березня цього року виповнюється 6 років від дня загибелі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. 5 березня йому виповнилося б 60 років. За офіційною версією слідства, Кравченко покінчив життя самогубством напередодні допиту у справі Гонгадзе, на який він викликався як свідок.

Зараз слідство вважає, що саме Кравченко дав злочинний наказ своєму підлеглому Олексію Пукачу розібратися з журналістом Георгієм Гонгадзе у 2000 році.

Печерський суд Києва та Апеляційний суд погодилися з формулюванням обвинувачення у відношенні Пукача - виконання злочинного наказу, тоді як раніше його підозрювали у замовленому вбивстві журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: