Генпрокуратура допитала сина Поживанова

Середа, 9 березня 2011, 13:44

Екс-голова Держкомрезерву Михайло Поживанов стверджує, що слідчі не допускають його адвоката до справи й намагаються тиснути на його близьких.

В інтерв'ю "Газеті по-київськи" він сказав, що нещодавно у Генпрокуратуру викликали на допит його середнього сина - 22-річного Валерія, який живе у Києві й навчається в Інституті міжнародних відносин.

"Сина запитували, як він зв’язується зі мною, чи знає, де я перебуваю, чи укладав він договір з адвокатом від мого імені", - сказав екс-чиновник.

"Валерій ще раз дав їм мою електронну пошту, однак ніхто на зв’язок зі мною так і не вийшов", - додав Поживанов.

Він також поскаржився, що до його кримінальної справи не допускають адвоката.

"Мого адвоката Михайла Квашу до справи не допускають, тож досі не знаю, у чому мене звинувачують", - сказав екс-голова Держкомрезерву.

Поживанов, який попросив політичного притулку в Австрії, повідомив, що тепер часто спілкується зі своїм колишнім шефом - екс-міністром економіки Богданом Данилишиним, який уже отримав політичний притулок у Чехії.

"Він (Данилишин) дає мені багато слушних порад, але це особисте - на розголошення він згоди не давав", - сказав Поживанов.

В Україні колишнього голову Держкомрезерву обвинувачують у розкраданнях на 35 млн. грн. Зараз він живе й працює в Австрії.

Нещодавно Поживанов відвідав табір для біженців, що за 30 км від Відня, й отримав так звану "білу картку" - документ, який видають шукачам статусу політичного біженця.

"Я вже подав пакет документів на отримання статусу політичного біженця в спеціальну службу (Bundesasylsenat). Вона в Австрії підпорядковується МВС, але такі випадки вирішуються на рівні федерального канцлера, з урахуванням думки МЗС, і процедура може тягнутися роками. Зараз у Відні до мене всі ставляться доброзичливо", - розповів Поживанов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: