Молдова передає Україні в оренду трохи своїх територій

П'ятниця, 1 квітня 2011, 11:49

Молдова передасть Україні в оренду дві земельних ділянки загальною площею 14,4 га для забезпечення функціонування Дністровського гідроенергетичного комплексу.

Про це повідомляє білоруське агентство БЕЛТА.

Це передбачає проект угоди між урядами Молдови й Кабінетом міністрів України.

Планується, що дві ділянки площею 5 га й 9,4 га будуть передані Україні у володіння й користування за плату на основі договору оренди строком на 5 років із правом його продовження. 

До набрання чинності угоди українська сторона виплатить молдавській компенсацію за самовільне використання названих вище ділянок землі, розташованих на території Молдови, за увесь час незалежності республіки.

Україна також зобов'язується компенсувати Молдові щорічний збиток, що наноситься рибним запасам у результаті будівництва комплексу.

Сторони домовилися проводити спільний моніторинг якості поверхневих вод у прикордонному пункті для запобігання забруднення водних ресурсів.

Віце-прем'єр Молдови Валерій Лазер уважає економічно вигідним дану угоду, оскільки Молдова зможе вирішити низку важливих проблем у молдавсько-українських відносинах, у тому числі визнання прав Молдови на приналежну їй власність.

Також Молдова отримає додаткові кошти від оренди земельних ділянок, необхідних українській стороні для нормального функціонування Дністровського гідроенергетичного комплексу.

Крім того, в особі даного енергокомплексу Молдова одержить ще одне альтернативне джерело електроенергії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування