Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров каже, що Путін на нього ніколи не тиснув

Понеділок, 11 квітня 2011, 14:53

Прем`єр Микола Азаров заявляє, що його російський колега Володимир Путин під час їхніх двосторонніх переговорів не дозволяв собі використовувати методи прямого тиску для одержання необхідного йому результату.

"Усі наші зустрічі і контакти з Путіним говорять про те, що російська сторона не застосовувала ніколи методи тиску. І це була позиція партнерів. Щось у позиції Путіна нас не влаштовувало, щось у нашій позиції не влаштовувало, але ми ніколи в історії наших взаємин не використовували методів тиску", - сказав глава українського уряду на зустрічі з представниками німецьких ЗМІ в понеділок у Києві.

При цьому Азаров звернув увагу журналістів на те, що під час переговорів з іншими партнерами України спроби нав'язувати їй неприйнятні умови були, цитує його Інтерфакс-Україна.

"Ці взаємини (України і Росії) відрізняються від взаємин з іншими нашими партнерами, що намагалися чинити на нас тиск, іноді в неприпустимій формі намагалися нав'язувати нам свою точку зору", - підкреслив український прем'єр.

Азаров не назвав конкретних прикладів таких переговорів, однак висловив сподівання на те, що "ця форма - давати поради у формі тиску - припиниться".

Азаров запевнив, що Україна надасть свої аргументи Росії про те, що переговори про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом не суперечать вже діючим угодам.

"Ми представимо свої аргументи російській стороні й покажемо, що ніщо в переговорах із ЄС не суперечить вже наявним угодам", - сказав Азаров, повідомляє УНІАН.

Водночас, прем`єр відзначив, що в даній ситуації йому зрозуміла позиція Російської Федерації.

Він вважає, що російська сторона не висловлювала свого незадоволення щодо переговорів України про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, а лише висловила свої міркування про співвідношення співпраці України з ЄС у рамках зони вільної торгівлі та з Митним союзом Росії, Білорусі й Казахстану.

"Міжнародні договори не повинні суперечити іншим договорам", - наголосив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: