Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог побачив за заявами про "арабський сценарій" в Україні руку Москви

П'ятниця, 15 квітня 2011, 10:50

За заявами "регіонала" Олександра Єфремова про фінансування Джорджем Соросом "арабського сценарію" в Україні можуть стояти спецслужби Росії. 

Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив директор Соціологічної служби "Український барометр", політолог Віктор Небоженко. 

На питання, з чим може бути пов'язана заява Єфремова, він відповів: 

"Тут багато причин. По-перше, як це не пікантно, іронія історії полягає в тому, що кольорові революції створює другий ешелон влади. Якщо ви пам'ятаєте, в останні тижні помаранчевої революції на Майдан прийшов і піднявся на трибуну Микола Азаров в яскраво-помаранчевому шарфику. Це привело його сьогодні до поста прем'єр-міністра України". 

"Єфремову потрібно бути обережним з заявами, тому що в разі бунту другий ешелон Партії регіонів може перехопити цю владу і Єфремов буде один з лідерів повсталого народу. Так часто буває", - додав політолог. 

На його думку, є і геополітичний фактор. 

"Заява Єфремова прозвучала, коли в Мінську пролунав вибух у метро. У Білорусі теж скоро з'являться ті прізвища, на які вказував Єфремов. Це цілком може бути розробкою спецслужб нашого східного сусіда, який хоче показати, що без Росії Білорусь і Україна перетворяться на запекле поле боротьби за арабським сценарієм, і тільки Росія може допомогти утримати владу Лукашенка і Януковича", - сказав Небоженко. 

"Це такий діалог через голови народу з використанням ЗМІ. Нам, фактично, посилають меседж: не підете до Митного союзу або ще щось - будуть неприємності, і ми вам не допоможемо. А пояснення на кшталт, що влада попереджає народні хвилювання - це несерйозно, бо це досить цинічні й серйозні люди, які розуміють, що за все буде відповідати Янукович", - додав політолог. 

"Зручність авторитарної системи в тому, що всі підлості можна списувати на першу особу", - сказав він. 

При цьому, на його думку, сьогодні в України немає жодних передумов для народних хвилювань. 

"Абсолютно жодних. Бунт може бути тільки в Києві. Але тут передбачати щось складно", - зазначив Небоженко. 

Як відомо, раніше Єфремов заявив, що "зовнішній інвестор" виділив кошти на те, щоб в Україні готували людей для реалізації проектів "за варіантом Північної Африки". 

"У мене є дані, що і Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом Північної Африки запускати будь-які проекти, які є. Це є і це готується", - сказав депутат. 

Міжнародний фонд Сороса "Відродження" спростував цю заяву. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: