Мельниченко: СБУ купувала оригінали плівок саме за часів Смешка

Понеділок, 18 квітня 2011, 23:41

З приходом до керівництва СБУ Ігоря Смешка розпочалися найбільш активні контакти служби з екс-майором Миколою Мельниченком.

Про це заявив Мельниченко, коментуючи заяву Смешка, про те, що за його керівництва служба зосередилась на "затриманні і доставці Мельниченка в Україну".

За словами майора, зокрема, на прохання двох офіцерів СБУ, які діяли за вказівкою керівництва, у лютому 2004 року він протягом тижня вів з ними переговори в Швейцарських Альпах.

Офіцери намагалися вмовити Мельниченка продати для СБУ оригінали плівок.

"Я не погоджувався на ці умови, оскільки моєю єдиною умовою була відставка Леоніда Кучми та притягнення його до відповідальності", - цитує екс-майора УНІАН.

Він також підтвердив інформацію, про те, що того ж року влітку з ініціативи керівництва України та за участю СБУ й за посередництва ФСБ Росії було організовано його зустрічі з переговірниками від української влади в Москві.

"Я не бажав вести переговори зі Смешком, який, за моєю інформацією, був на це вповноважений, але погодився зустрітися з його першим заступником - Володимиром Сацюком", - уточнив Мельниченко.

Як відомо, Смешко в 2000 році перебував у стані конфлікту з главою СБУ Леонідом Деркачем і був "засланий" по дипломатичній лінії до Швейцарії.

Після початку "касетного скандалу" він був відкликаний з ініціативи президента Леоніда Кучми з дипломатичної роботи і увійшов до створеного адміністрацією президента штабу з вирішення наслідків "касетного скандалу", пов'язаного з убивством журналіста Георгія Гонгадзе.

У цей штаб входив ряд політиків, політтехнологів, помічників президента. Очолював його Віктор Медведчук, який згодом став главою адміністрації президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: