Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Kyiv Post неодноразово пропонували купити

Четвер, 21 квітня 2011, 23:47

Компроміс, досягнутий між видавцем і редакцією Kyiv Post, дійсний до вересня 2011 року.

Про це повідомила заступник головного редактора Kyiv Post Катерина Горчинська в ефірі телеканалу ТВі.

"Компромісний варіант, до якого ми домовилися, він все-таки тимчасовий... Ця система існування не життєздатна і, відповідно, повинна бути якась еволюція. Оскільки ми домовилися, що вона (нинішня система роботи Kyiv Post) буде існувати до вересня - це значить, що у нас є час, щоб знайти довгострокове рішення. Щоб оптимізувати роботу холдингу", - зазначила вона.

За словами Горчинської, видавець Мохаммад Захур незадоволений тим, що медіа-холдинг на основі Kyiv Post не приносить прибуток.

"До честі нашого видавця треба сказати, що ми домовилися. Ми досягли компромісу. Брайана Боннера відновили, але не на посаді головного редактора. Компромісним варіантом було те, що ми знайшли нову формулу, за якою газета і взагалі весь холдинг буде зараз працювати", - зазначила вона.

"Одна з претензій видавця в тому, що немає комерційного успіху. Хоча, я взагалі-то, не зовсім розумію, як він може бути на даному етапі. Тому що газета сама по собі вона-то прибуткова, але в холдингу є старт-ап - російсько-український веб-сайт kyivpost.ua. і, звичайно ж, на першому році існування неможливо очікувати від нього величезного прибутку", - уточнила вона.

Горчинська також повідомила, що Захуру неодноразово надходили пропозиції продати Kyiv Post.

"Нам неодноразово видавець говорив, що йому надходили пропозиції цю газету продати. У тому числі і від людей, яких можливо ми б і не хотіли бачити в числі наших власників", - уточнила журналіст.

Як відомо, 15 квітня редакція газети Kyiv Post заявила про початок страйку на знак протесту проти цензури з боку видавця, який намагався заборонити публікацію інтерв'ю з міністром сільського господарства Миколою Присяжнюком.

Одна з вимог страйку - поновити на посаді головного редактора газети Kyiv Post Брайана Боннера.
 
20 квітня журналісти і видавець домовилися, що Боннер залишається у штаті газети, а редакцією буде керувати редакційна рада, у яку буде входити і Боннер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: