Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція запевняє, що виживе Російський флот до 2017 року

Середа, 27 квітня 2011, 18:45

14 опозиційних партій вимагають від президента Віктора Януковича і Верховної Ради термінового скасування "Харківських угод".

Відповідну ухвалу прийняли учасники акції протесту з нагоди річниці ратифікації Харківського пакту Януковича-Медвєдєва про базування російських військ на території України до 2042 року, повідомляє прес-служба партії "За Україну!".

"Антиукраїнські угоди повинні бути терміново денонсовані. Лише це може пом’якшити невідворотну відповідальність влади за її антидержавні дії", - йдеться в документі.

В ухвалі зазначається, що угода Януковича-Медведєва, підписана у Харкові, є протиправною, загрожує національній безпеці та соціально-економічним інтересам України.

Учасники мітингу вимагають від президента Януковича забезпечити неухильне виконання положень Конституції, в якій чітко зафіксовано, що на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.

Громадсько-політичні збори також звертаються до Верховної Ради з вимогою невідкладно розглянути та підтримати внесений від опозиції відповідний законопроект щодо денонсації Харківського пакту.

"Політичні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українських територіях", - наголошується у документі.

Ухвалу підписали представники усіх 14 опозиційних партій, присутніх на мітингу, що відбувся у Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Близько 5 тисяч українців прийшли підтримати акцію протесту з нагоди річниці ратифікації Харківського пакту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: