Янукович вимагає змін в сфері Табачника

Четвер, 7 квітня 2011, 11:17

Президент Віктор Янукович вимагає від уряду проведення зважених реформ у сфері освіти.

"Вимагаю від уряду зваженої програми реформування освіти, яка спиратиметься на широку соціальну підтримку", - заявив Янукович.

Він пообіцяв, що зробить все, щоб реформа супроводжувалась максимально швидким впровадженням технологій: комп'ютеризації шкіл, електронних підручників, бази даних національної і світової літератури.

Він також розкритикував систему вищої освіти.

"В сотні вищих навчальних закладів (кількість) переважає над якістю. Переважають спеціальності гуманітарні над технічними, що призводить до дефіциту таких спеціальностей як інженер, технолог", - зазначив він.

Янукович також заявив, що реформи в системі освіти призведуть до "радикальних змін в системі науки". Він поклав надію на університети, науково-дослідні установи, в яких "навчаються поєднувати фундаментальну науку з практико-інноваційними та технологічними рішеннями".

"Прискорене комерційне впровадження наукових розробок – це ключ до розвитку інформаційної економіки. Тому реформа науки, на мою думку, має бути тісно пов'язана з завданням розвитку національної інноваційної інфраструктури", - зазначив він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування