Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія обіцяє заманювати Україну у свій союз тільки ласкою

П'ятниця, 8 квітня 2011, 14:46

Прагнення України співпрацювати з Митним союзом і вести переговори про зону вільної торгівлі з ЄС природно.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ СНД у Києві в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Митний союз веде переговори про вільну торгівлю, наприклад, з Новою Зеландією, Швейцарією та іншими членами європейської асоціації вільної торгівлі, ні в кого це не викликає питань", - зазначив він.

"Коли наш найближчий сусід Україна хоче зі своїми провідними зовнішньоекономічними партнерами - Росією, Білорусією, Казахстаном такі ж відносини встановити, чомусь це викликає питання", - заявив глава МЗС РФ.

"Я думаю, що потрібно спокійніше дивитися на цю ситуацію, яка, повторюю, відповідає прагматичним прагненням будь-якої нормальної держави тісніше і комфортніше здійснювати торгово-економічні та інші обміни зі своїми сусідами", - додав Лавров.

Він нагадав, що Росія також є членом СОТ і одночасно має намір добиватися створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Керівник МЗС Росії також зазначив, що у виступі президента Віктора Януковича у Верховній Раді, коли він говорив про співпрацю України з Митним союзом, побачив "здоровий глузд, прагматизм і прагнення забезпечити по максимуму інтереси української держави", повідомляє УНІАН.

Відповідаючи на питання журналістів, як Росія збирається "заманювати" Україну вступити до Митного союзу, Лавров, жартома, сказав: "Тільки ласкою, тільки ласкою, запевняю вас".

Як відомо, раніше міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що співпраця України з Митним союзом не відбуватиметься за рахунок переговорів з ЄС про створення зони вільної торгівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування