Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернатор Львівщини: "Жменька ультрарадикалів – це не обличчя Львова"

Четвер, 12 травня 2011, 11:11

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк засуджує провокації, які сталися у Львові 9 травня, та їхніх організаторів.

Про це йдеться в його зверненні до мешканців Львівської області та всіх регіонів України, опублікованому на сайті Львівської ОДА.

"Я заявляю сьогодні як керівник регіону, як галичанин з народження і як громадянин вільної, незалежної і демократичної України. Я заявляю від імені усіх чесних і здоровомислячих людей, що засуджую провокації і провокаторів", - стверджує Цимбалюк.

"І обіцяю – вони будуть покарані з тим, щоб подібне ніколи більше не повторилося ні у Львові, ні в будь-якому іншому місті України", - запевняє він.

"Так, їм не вистачило власних сил, щоб зіпсувати свято у Львові, і вони стягнули до міста ще заїжджих провокаторів з Тернополя та Івано-Франківська. Начебто воювали за колір прапора. Але підлість не має кольору. Безкультур’я не має кольору. Воно просто погано пахне", - наголошує голова Львівської ОДА.  

За словами Цимбалюка, "жменька ультрарадикалів – це не є обличчя Львова, це радше пляма, тінь, яку вони хочуть кинути на лик Галичини".

"Це неправда, що в нашому регіоні живуть нетерпимі, брутальні, безкультурні люди, які воюють з полеглими, які топчуть пам’ять загиблих солдат, які не дають можливості внукові покласти квіти до могили діда", - наголошує він.

"Саме такий образ львів’янина намагаються нав’язати зараз ультрарадикали своєю бездумною поведінкою, граючи на емоціях і святих почуттях людей, використовуючи таку непросту історію нашого краю в своїх вузькопартійних інтересах", - стверджує Цимбалюк.

Він запитує також: кому від "лжепатріотизму стало краще жити у Львові?".

"Думаю, що мусимо разом, усією громадою остудити гарячі голови. Треба провести об’єктивне, справедливе розслідування, назвати і покарати винних. І разом винести з усього, що сталося, добрий урок", - переконаний Цимбалюк.

Він висловив жаль, що події у Львові "додали гіркоти до такого світлого свята – 9 Травня, яке вже багато десятиліть для усіх людей доброї волі є символом перемоги добра над злом".

"Ніхто і ніщо не може заборонити Перемогу. Як ніхто не може заборонити людині пам’ятати, віддавати шану полеглим за рідну землю…", - наголосив Цимбалюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування