Данилишин у Чехії очолив організацію

П'ятниця, 13 травня 2011, 10:22

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин став одним із керівників громадської організації "Українська європейська перспектива" у Чехії.

Презентація цієї міжнародної організації відбулася в четвер у Празі.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", ініціаторами виступили Данилишин, який на початку січня отримав політичний притулок у Чехії, головний редактор розташованої в столиці Чехії Української редакції Радіо "Свобода" Ірина Халупа, бізнесмен Василь Данилів, представники українських діаспорних організацій. 

На презентації були присутні екс-голова Держкомрезерву Михайло Поживанов (він прибув із Відня), політологи та політтехнологи Володимир Фесенко, Ігор Жданов, Андрій Окара, Сергій Гайдай, голова Європейської асоціації українців Олексій Толкачов, головний редактор газети "Європейський українець" Михайло Петруняк (Іспанія). 

У планах новоствореної організації – сприяння тіснішій євроінтеграції України, допомога європейським інвесторам, які хочуть працювати в Україні (зокрема, готується бізнес-форум у Празі), об’єднання українських організацій закордоном. 

Данилишин розповів в інтерв’ю Радіо "Свобода", що "Українська європейська перспектива" зареєстрована в Чеській Республіці як міжнародна неурядова, неприбуткова організація.

За його словами, її представники прагнуть, щоб Україна "скоріше інтегрувалася до європейського економічного простору", і ставлять за мету "формування в Україні європейських цінностей, формування європейського рівня свідомості наших громадян і утвердження того, що тільки європейський вектор розвитку буде тим дороговказом, тим майбутнім для нашої держави, який забезпечить у подальшому демократичний розвиток України".

"Ми будемо ставити собі за мету саме об’єднування наших громадян навколо загальноєвропейської системи цінностей, – громадян України, громадян інших держав, які співчувають Україні, які хочуть демократичного розвитку України…", - сказав Данилишин.

Він вважає, що "Чехія може стати гарантом нашого європейського шляху", адже вона "завжди сприяла нашій діаспорі".

Данилиш передбачає, що форми роботи організації "будуть різні", та, в першу чергу, організація буде намагатися підтримати українців за кордоном.

"Ми розраховуємо на ефективну співпрацю з низкою міжнародних організацій, в тому числі з організаціями, які займаються захистом прав людини", - сказав він.

Данилишин не виключив співпраці і з політичним партіями: "Ми хочемо свою роботу започатковувати з усіма, хто прагне саме європейського вибору України і формування європейських цінностей нашого життя".

Він сказав: "Поки я перебуваю тут (у Чехії), я буду все робити для того, щоб забезпечити можливості і для діяльності цієї організації, і в цілому для роботи на благо України".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...