У Львові та Тернополі затримують "свободівців"

Неділя, 15 травня 2011, 14:48

У неділю міліція затримала двох депутатів Самбірської райради Львова від "Свободи" братів Михайла та Володимира Ковалівих.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", депутатів силою заштовхали до машини та відвезли до Львівського міського управління міліції, щоб допитати як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Як ідеться в повідомленні, спочатку із Ковалівими був телефонний зв’язок. Свободівці-депутати облради дізналися від затриманих, що допитують їх окремо. Згодом зв’язок зник – перед тим було чути, що Михайло прокричав у слухавку, що "правоохоронці" його б’ють.

Разом з тим, у Тернополі проти юриста тернопільської "Свободи" Віктора Козерога відкрито кримінальну справу за пошкодження червоного прапора 9 травня.

Козерога було заарештовано в неділю близько опівночі після п'ятигодинного допиту. Йому вручили постанову про відкриття кримінальної справи за ст. 296 ч.2 Кримінального Кодексу, що загрожує чотирма роками ув’язнення, зазначає прес-служба.

У неділю понад 5 годин тривав допит депутата Тернопільської міськради, керівника Тернопільської міської "Свободи" Михайла Головка за цією ж справою. Також повістки на допити на суботу-неділю отримали близько 20 тернопільських свободівців.

"Свобода" повідомляє також, що в понеділок о 9.00 відбудеться пікет управління МВС у Тернопільській області з вимогою припинити політичні репресії та звільнити Козерога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...