Ющенко: національною мовою не говорять лише окупанти, раби і дурні

Неділя, 15 травня 2011, 15:58

Екс-президент, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко болісно сприйняв використання червоних прапорів на День перемоги.

"Я відверто скажу, що за останні роки не переживав такої травми, як пережив 9 травня. Якою треба бути нацією, щоб вийти у цей день і стати під червоним прапором?", - наголосив Ющенко він під час вшанування жертв сталінських репресій у заповіднику "Биківнянські могили".

За його словами саме під червоним прапором в українців забирали життя, пам’ять, історію, мову, творили Голодомор 1932-1933 років.

"Є люди, які ще ходять під червоним прапором, – це великий блуд, це велика неправда, але це відбувається, на мій погляд, по одній причині - ми до сьогодні не можемо дати відповіді на те, чому сталася Биківня, чому відбувся Голодомор", - цитує екс-президента УНІАН.

На думку Ющенка, справа не лише особисто в Сталіні, а й у тому, що комуністична влада по-окупаційному ставилася до України.

"Національною мовою не говорять лише окупанти, раби і дурні", - підкреслив він.

"Є лише одна формула сили – єдність від Сходу на Захід, з Півдня на Північ. Не забувайте головного – ми українці", - сказав Ющенко.

На заході були присутні також представники "Нашої України", "За Україну!" на чолі з В’ячеславом Кириленком, "Фронту Змін" на чолі з Арсенієм Яценюком. Також були присутні представники "Батьківщини", "Свободи", Народного руху України, Української народної партії, КУН, УНА-УНСО та інших.

Представники різних конфесій в Україні відслужили панахиду за загиблими у Биківнянському лісі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування