Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із Португалії Януковичу написали, хто винен у сутичках 9 травня

Неділя, 15 травня 2011, 17:20

Українці Португалії впевнені, що конфлікт у Львові 9 травня спровокований проросійськими силами.

Про це йдеться у листі українців Португалії до президента Віктора Януковича, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на їх переконання, конфлікт у Львові "спровоковано проросійськими силами при сприянні центральної влади, що видно із зафіксованих відеоматеріалів, а також зі свідчень родин та знайомих з Західних областей України, з якими більшість української громади в Португалії підтримує постійні контакти".

На думку авторів листа, передумовами цього були підписання Харківських угод, заперечення Голодомору 32-33 років минулого століття як геноциду українського народу, позбавлення звання Героїв України Степана Бандеру та Романа Шухевича, провокаційний закон про "Прапор перемоги".

Представники діаспори вбачають у цьому цілеспрямовану політику дестабілізації громадського спокою, згортання демократії з очевидною метою – приховання неспроможності підвищувати соціальний рівень громадян, протистояння корупції, сповільнення темпів розвитку економіки тощо.

Лист підписано головою спілки українців у Португалії Павлом Садохою, головою християнського руху українців Португалії Іваном Онищуком, директором українсько-португальського освітньо-культурного центру "Школа ім. Т.Г. Шевченка" Наталією Дмитрук та головою освітньо-культурної громадської організації "Джерело Світу" Кучерасом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування