Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Висилка чеських дипломатів – не просто "шпигунський сюжет"

Понеділок, 16 травня 2011, 12:21

Ситуація з висилкою чеських дипломатів може вплинути на подальшу євроінтеграцію України.

Таку думку висловив науковий директор інституту Євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко, передає радіо Свобода.

Він також вважає, що висилка була "розплатою за Данилишина". Водночас він не виключає, що чеські дипломати могли й справді працювати на розвідку, адже, за його словами, агенти розвідки працюють практично у кожному посольстві. 

"Висилка таких дипломатів відбувається лише в екстраординарних випадках, коли вони переходять певну межу. І більше того, висилка таких дипломатів не відбувається публічно", – сказав Сушко.

"Саме форма подачі згаданого сюжету, перетворення його з повсякденної роботи спецслужб у міжнародний скандал такого типу якраз свідчить про те, що це не просто "шпигунський сюжет", - додав він.

Між тим директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що цей скандал не матиме для України радикальних наслідків, оскільки, зокрема, економічні зв’язки між Україною та Чехією незначні.

"Українське керівництво вважає, що головне – це відносини з Німеччиною, Францією, Брюсселем, Сполученими Штатами Америки. А Чехія у свідомості нинішнього керівництва – периферійна держава", – вважає Карасьов.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...