Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній політв’язень і Філарет просять Луценка припинити голодування

Понеділок, 16 травня 2011, 18:04

Герой України, колишній політв’язень Левко Лук’яненко закликає екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка припинити голодування.

Про це йдеться у відкритому листі Лук’яненка, яке має у своєму розпорядженні "Українська правда".

Він наголосив, що звертається до Луценка, "як до дуже сміливої, розумної і патріотичної людини з проханням припинити голодування".

"Голодування може зворушити людей звичайних (я не кажу уже про добрих), а не цинічних і бездушних ворогів, що хочуть по одному знищити нас. Влада висунула Вам безглузді звинувачення, а ви показали на власному прикладі як можна відстоювати правду. Цей режим вашу жертву сприйме як власну чергову перемогу", - сказано у листі.

"Україні ви потрібний живий і здоровий. Не даймо їм потішитися над вашою смертю, а у вашій особі послаблення українських патріотичних лав", - додав Лук’яненко.

Він вважає, що "боротьба проти антинародної олігархічної влади" потребує ще політичного досвіду та "організаційного таланту" Луценка.

"Ви уже не належите собі, ви належите українському народові, і тому вороги ще більше почали боятися вас. Задля нашої спільної справи, ще раз прошу вас припинити голодування", - сказано у листі.

Крім того, голова Української православної церкви Київського патріархату Філарет також звернувся до Луценка з проханням припинити голодування.

"Я не можу прийняти за вас, Юрію Віталійовичу, будь-яке рішення. Але як пастор я закликаю вас замислитися над сказаним і перестати наражати себе на смертельну небезпеку. Прислухайтесь до порад дружини, згадайте, скільки болю і страждань приносять вашим рідним, близьким, друзям та однодумцям ваші біль і страждання — і прийміть рішення діяти так, щоби не наражати себе на смертельну небезпеку", - сказано у листі Філарета.

Він додав, що змінити раніше прийняте рішення — "це ознака не слабкості, але сили".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування