Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пшонки завели справу на ще одного урядовця Тимошенко

Понеділок, 16 травня 2011, 18:10

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ.

11 травня прокуратура порушила кримінальну справу щодо колишнього заступника міністра за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

При цьому прізвище чиновника не повідомляється.

Відповідно до прес-релізу прокуратури, на виконання указу президента "Про надання гуманітарної допомоги Республіці Молдова" від 1 жовтня 2007 МНС проводилися закупівлі дизельного палива.

"Установлено, що екс-заступник міністра усупереч ст.7 Бюджетного кодексу підписав договори на закупівлю в травні–липні 2008 року у комерційної структури палива на 350 тисяч гривень дорожче, ніж визначалося тендерним комітетом міністерства", - зазначається в повідомленні.

"Окрім того, вказаний посадовець 18 липня 2008 року уклав угоди, на підставі яких міністерством усупереч ст.51 Бюджетного кодексу приватній структурі не за цільовим призначенням було перераховано 2,48 мільйонів гривень", - уточнили в ГПУ.

У відомстві зазначили, що ці кошти мали бути направлені на забезпечення діяльності сил цивільного захисту та заходи з ліквідації надзвичайної ситуації на території Мелітопольського району Запорізької області.

Чиновнику інкримінується "зловживання владою або службовим становищем", а також "нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...