Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Одесі псевдожурналісти створили збройне угруповання?

Понеділок, 2 травня 2011, 10:31

Громадська організація "Вільна Одеса" просить міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова перевірити законність видачі більш ніж 50 пістолетів телеканалу "АТВ" (Одеса).

Про це йдеться у зверненні організації, текст якого мають "Українські Новини".

"На нещодавній прес-конференції начальник управління громадської безпеки ГУ МВС України в Одеській області Володимир Тасмасис повідомив, що в Одесі озброєні більше 100 журналістів, причому половина з них - співробітники телеканалу "АТВ", - йдеться у зверненні.

Організація зазначає, що телеканал належить депутатові Одеської міськради Ігорю Маркову, який є фігурантом низки кримінальних справ, у тому числі з використанням вогнепальної зброї.

"Вільна Одеса" вважає, що Марков, який є головою партії "Родіна", веде в Україну підривну діяльність в інтересах Росії, а в ефірі "АТВ" регулярно ганьблять імідж країни, звучать заклики до сепаратизму, провокується міжнаціональне і релігійне протистояння, висміюється президент Віктор Янукович.

Організація стурбована тим, що зброю видано не журналістам, а особам, які отримали посвідчення кореспондентів "АТВ" спеціально для подальшого оформлення та застосування зброї, наприклад охороні Маркова, ряду депутатів міськради від "Родіни", співробітникам сміттєзбиральної компанії "Союз", що належить Маркову, та іншим людям, пов'язаним з депутатом.

"Вільна Одеса" вважає, що це порушення стало можливим завдяки особистим зв'язкам Маркова з керівництвом обласного управління МВС.

Організація припускає, що таким чином Маркову вдалося створити в Одесі збройне угрупування.

"Вимагаємо провести перевірку законності видачі співробітникам телекомпанії "АТВ"понад 50 пістолетів, а також належного їх зберігання та використання за призначенням. Також просимо перевірити, чи дійсно зазначені особи, які отримали на руки зброю, є співробітниками телеканалу і кореспондентами, які виконують журналістські функції насправді", - йдеться у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування