Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На автопарк Януковича піде майже 50 мільйонів

П'ятниця, 20 травня 2011, 12:26

У 2011 році на утримання автобази адміністрації президента буде виділено 48 мільйонів 229 тисяч гривень. 

Про це пише газета Сегодня з посиланням на відповідь на запит з адміністрації президента. 

За даними Банкової, з цих грошей на придбання запчастин, шин, ремонт авто йде 21 мільйон 400 тисяч гривень (або, в середньому, 47 тисяч на одне авто на рік), ще 17,3 мільйонів йде на зарплати (1,4 мільйон на місяць, решта – на електрику, "комуналку"). 

Усього в гаражах ДУСі стоять 455 машин. 

35 машин возять підшефних самого голови ДУС Андрія Кравця, ще 100 обслуговують медустанови (на балансі ДУСі, наприклад, лікарня "Феофанія", дві поліклініки), 75 - возять офіційні делегації (в основному, "Мерседеси"). Ще 95 потребують капремонту, пише газета. 

До послуг президента і його соратників надано 150 машин. 

Як стверджують на Банковій, з лютого їхні співробітники їздять на машинах економкласу, "Шкодах" ($12-32 тисяч). 

Якими машинами користується сам Янукович, в адміністрації президента не сказали, зазначивши, що "з міркувань безпеки це вважається інформацією з обмеженим доступом". 

Те ж стосується і машин супроводу: їх кількість і марки "залежать від графіку роботи президента", відповіли в адміністрації. 

Водночас на балансі секретаріату Кабміну - 198 авто. Серед них - кілька раритетних: ЗІЛ-114 і три Газ-14 ("Чайки"). 

Найбільше в Кабміні "Фольксвагенів" (62 штуки), авто "Шкода Октавіа" (45) і "Мерседесів" - 30. Є також 2 "Опеля Комбо", 3 "Рено Кангу", 4 "Тойоти". 

Прем'єр Микола Азаров користується двома "Мерседесами". 

За даними газети, на автобазу Кабміну в 2011 році піде 35 мільйонів 478 тисяч гривень. 

Скільки конкретно грошей йде на ремонт і обслуговування машин, в Кабміні не вказали, однак зазначили, що зарплата водія, наприклад, становить 3500-3800 гривень на місяць. 

Газета також зазначає, що журналісти розіслали три запити – до Верховної Ради, Кабміну і адміністрації президента з проханням "розсекретити", скільки машин і яких марок обслуговують їх організації, скільки грошей іде на автопарк і яка зарплата у водіїв.

З Кабміну відповідь прийшла на наступний день, з Банкової - на четвертий (за законом на це є 5 днів), а з парламенту не надійшла. 

Як відомо, нещодавно набрав чинності закон про доступ до публічної інформації, який зобов'язує державні органи відповідати на запити журналістів у 5-денний термін. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: