Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати й дружина Луценка прийшли до СІЗО за арештантом

П'ятниця, 27 травня 2011, 09:45

Група депутатів від НУНС зібралися біля Лук’янівського СІЗО, щоб вимагати відпустити Юрія Луценка й пояснити, на яких підставах він з опівночі утримується під вартою.

Як повідомили журналістам у п’ятницю вранці біля будівлі СІЗО депутати Олесь Доній і Юрій Гримчак, ні сторона захисту Юрія Луценка, ні керівництво СІЗО не мають на руках постанови суду, якою б Луценкові був продовжений запобіжний захід.

"У зв'язку з тим, що термін затримання Луценка за рішенням Апеляційного суду минув учора, він уже більше 8 годин утримується під вартою незаконно", - заявив Гримчак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що депутати вимагатимуть від керівництва СІЗО надати інформацію про те, яка кількість людей так само, як і Луценко, без рішення суду, перебувають під вартою.

Біля центрального входу в Лук’янівське СІЗО станом на 9:20 зібралося близько 30 представників ЗМІ.

Доній, Гримчак і дружина екс-голови МВС Ірина Луценко зайшли на територію СІЗО з вимогою звільнити Юрія Луценка у зв'язку з закінченням терміну його утримання під вартою, який був установлений Апеляційним судом Києва.

Ірина Луценко заявила журналістам, що оскільки Печерський райсуд у своєму рішенні послався на постанову Апеляційного суду про запобіжний захід Юрію Луценку, не встановивши граничних термінів утримання, а термін арешту минув 26 травня, то в п'ятницю, 27 травня, "він має вийти із СІЗО з матрацом, телевізором і всім іншим, що в нього є".

Як відомо, на 11.00 п'ятниці, 27 травня, призначено розгляд "справи Луценка" по суті в Печерськом райсуді Києва.

Раніше в четвер джерело в силових структурах заявило агентству "Інтерфакс-Україна", що Юрія Луценка не відпустять у п'ятницю з Лук’янівського слідчого ізолятора, бо постановою Печерського райсуду йому не змінений запобіжний захід, і він залишений під арештом до завершення судового слідства.

Це підтвердив відділ зв'язків зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби.

Водночас, Гримчак заявив, що термін утримання Луценка під вартою поки не продовжений, а лише підтверджене рішення Апеляційного суду Києва про утримання екс-міністра під вартою до 26 травня.

Він апелює до рішення Європейського суду "Харченко проти України", де в схожій ситуації суд визнав порушенням подальше утримання обвинуваченого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...