Пшонка: затримання Тимошенко санкціонував Кузьмін

П'ятниця, 27 травня 2011, 23:13

Затримання екс-прем'єра Юлії Тимошенко було прийнято за згодою першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка в ефірі телеканалу "Інтер".

"Слідчий, відповідно до чинного законодавства, змушений був поставити питання перед судом, за згодою прокурора, який наглядає, про затримання та доставку Тимошенко до суду. Що ним і було зроблено", - зазначив він.

"Затримання - це доставка в суд... У наслідку суд вирішує заарештувати чи ні. Протягом трьох днів", - уточнив Пшонка.

"Вимога закону - обов'язкова згода прокурора, який наглядає. Таку згоду було отримано. Ніякого секрету немає: за слідством Головного слідчого управління Генпрокуратури наглядає перший мій заступник, Кузьмін", - розповів генпрокурор.

На питання, чи радився Кузьмін з генпрокурором, Пшонка відповів: "Я був поставлений до відома, що все робиться відповідно до вимог закону".

Він також заявив, що 23 травня судове рішення про затримання Тимошенко було отримано і "Тимошенко знаючи про це рішення, у вівторок 24 травня з'явилася".

Відповідаючи на питання, звідки екс-прем'єр знала про це судове рішення, Пшонка заявив: "Була публічність цього рішення. Ніякої конспіративності не було".

Як відомо, у вівторок Тимошенко була затримана в будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури для проведення слідчих заходів, після семигодинного допиту її звільнили.

Захисник Тимошенко, БЮТівець Сергій Власенко заявляв, що після допиту Тимошенко доставлять до суду для обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту.

Разом з тим перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін повідомив, що в Генпрокуратурі не бачать необхідності в арешті Тимошенко, але можуть вдатися до цього заходу в майбутньому.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування