Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПАРЄ вирішили, що з Тимошенко і Луценком поводяться законно

Субота, 28 травня 2011, 12:24

Президент ПАРЄ Мевлют Чавушоглу вважає, що дії щодо представників опозиції в Україні знаходяться в рамках закону.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи бачить він політичні репресії щодо представників опозиції.

"Це результат розслідування і те, що зараз відбувається, знаходиться в рамках закону. Я вважаю, що політики не повинні впливати на процес розслідування. І це, мабуть, все, що я можу сказати, відповідаючи на це питання", - відзначив глава ПАРЄ .

Він повідомив, що під час засідання постійного комітету ПАРЄ у Верховній Раді в п'ятницю представники ПАРЄ запитували міністра закордонних справ Констатина Грищенка про ситуацію навколо опозиції в Україні, зокрема, навколо колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

"Грищенко у своїй відповіді розважливо пояснив, розтлумачив, що події розвиваються в рамках закону, і ми всі повинні дочекатися закінчення розслідування", - зазначив Чавушоглу.

Він також підкреслив, що Україна повинна виконати всі зобов'язання перед ПАРЄ, "так само як і всі інші країни-члени Ради Європи".

"На рівні президента мають бути організована координація проведення реформ, прийняття антикорупційних заходів, прийняття низки законів. Ми очікуємо від України конкретних результатів у проведенні цих процесів", - сказав президент ПАРЄ.

Він підкреслив, що зараз Україна "більш ніж відповідальна, оскільки вона головує в Комітеті Міністрів Ради Європи".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування