Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери" склали список "пожирателів свободи слова"

Вівторок, 3 травня 2011, 17:39

Список ворогів свободи слова у світі нараховує 38 політичних лідерів.

Як повідомляє прес-служба організації "Репортери без кордонів", яка склала цей список, більшість "пожирателів свободи слова" є представниками Північної Африки та Близького Сходу, "де впродовж останніх місяців відбувались драматичні та трагічні події".

"Мовчання міжнародної спільноти щодо ситуації у багатьох країнах, таких, як Азербайждан, В’єтнам, Еритрея, та центральноазіатські диктатури (особливо у Туркменістані і Узбекистані) не просто заслуговує на осуд", - вважають у організації.

"Таке мовчання це ніщо інше, як співучасть у злочинах. Ми закликаємо демократичні країни не ховатись за економічними та геополітичними інтересами", - йдеться у заяві "Репортерів без кордонів".

Як заявили у організації, "ударні хвилі Арабської весни вплинули на політику китайського лідера Ху Цзіньтао, і азербайджанського диктатора Ільхама Алієва".

"Більш ніж 30 дисидентів, юристів та захисників прав людини утримуються зараз в Китаї відрізаними від зовнішнього світу. Немає жодного способу дізнатись, що з ними зараз відбувається", - зазначили "Репортери без кордонів".

Крім того, за словами представників організації, "азербайджанська влада діє кількома шляхами у спілкуванні з опозицією і ЗМІ".

"Уже ув’язнено активістів з Фейсбуку. Журналістів опозиційної газети Азадліг було викрадено, їх залякували. Журналістів, що намагаються передавати інформацію про протести, арештовують і б’ють. Інтернет заблоковано", - йдеться у заяві.

Також у список ворогів свободи слова потрапили лідери сусідніх з Україною держав.

"Зокрема, білоруський президент Олександр Лукашенко. Одразу два представника Росії стали ворогами свободи слова у 2011 – це вже традиційно, прем’єр Росії Володимир Путін, та Рамзан Кадиров, президент Чечні", - заявили у організації.

Як зазначається, "25 журналістів було вбито в Росії з того часу, як Путін прийшов до влади".

Як відомо, раніше правозахисна організація Freedom House у своєму звіті відзначила, що стан свободи преси в Україні за минулий рік занепав і тепер оцінений як "частково вільний".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування