Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німецька преса написала про "примусово нагодованого" Луценка

Субота, 7 травня 2011, 16:28

Німецьке видання Die Welt опублікувало в суботу статтю "Ув'язнений та примусово нагодований" про екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Видання, зокрема, пише, що українська влада тримає під вартою Луценка з грудня, знову і знову продовжуючи йому термін ув'язнення, і цьому не видно кінця, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Це не дивно, адже 46 -річний Юрій Луценко, інженер і син незламного комуніста, був одним з найбільш енергійних активістів протестного руху, який був направлений проти правлячого авторитарного президента Леоніда Кучми, і у 2004 році призвів до демократичної "помаранчевої" революції", - зазначає видання.

"Зараз політичним послідовником Кучми є Віктор Янукович. Найбільш небезпечного опозиціонера Юлію Тимошенко влада не насмілюється кинути за ґрати. Однак по відношенню до іншого опозиціонера, який був соратником Тимошенко і міністром внутрішніх справ до 2009 року, вона вважає, що може собі це дозволити", - йдеться у статті.

У матеріалі зазначається, що звинувачення, висунуті проти політика, "смішні: зловживання службовим становищем, яке проявилось у підвищенні зарплатні своєму водієві".

"У Страстну п'ятницю Луценко розпочав голодування на знак протесту проти свого утримання під вартою. Зараз його насильно годують. Колеги Луценка звернулись до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, який розпочав розгляд його скарги", - розповідає видання.

Die Welt також цитує брата Юрія Луценка Сергія, який зазначив, що надія на визволення є, але додає, що в українських тюрмах через умови тримання навіть здорові люди швидко занедужують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...